Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Fransa Hayvancılık Fuarı ( Sommet De l’elevage) ziyaretinden döndüler. Suluova Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz Fransa’nın Clermont-Ferrand Şehrinde 06.10.2015-09.10.2015 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası Hayvancılık Fuarına katıldılar. Dünyanın ve Avrupa’nın sayılı büyük hayvancılık fuarlarından olan bu fuara 13 üyemizle birlikte katıldık. Üyelerimizin fuarda Fransız büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile ikili görüşmeler yaparak Fransadan Türkiye’ye büyükbaş hayvan ithalatı hakkında bilgiler aldılar.

Daha Sonra 2 ayrı çiftlik gezisi yapılarak Charaolis ve Aubrac cinsi büyükbaş çiftlikleri gezilerek hayvan ırkları hakkında çiftlik sahiplerinden ilgili bilgiler alındı. Hayvanları nasıl ve ne şartlarda yetiştirdikleri, hangi yem ve yayılma koşulları hakkında çiflik sahibinden bilgiler alındı. Fuar ve çiftlik gezilerinden çok memnun ayrılan üyelerimiz ilçemizdeki hayvancılığın gelişmesinde çok faydalı bilgilere sahip olduklarını belirttiler.

• IMG_0529
  • IMG_0534