Suluova'da başta MTA olmak üzere Özel firmalarca da maden sahaları arama çalışmaları sürdürülmektedir. Bölgede özellikle kömür rezervi ortaya çıkarılmış olup, bu alanda üretim sürdürülmektedir.

Eski Çeltek Kömür işletmesi İlimizin sanayi sektörünün ihtiyacı olan kömürlerin % 70'ini karşılayan Amasya'da ki en büyük kömür üreticisi firma Eski Çeltek Kömür İşletmeleridir. Kömür yatağı Suluova'nın 2 km kuzeybatısında G35-a3 paftasında bulunmaktadır.

Bu işletme,1927 yılında DDY tarafından 437 hektar alanı kapsayan ruhsatı alarak çalışmaya başlamıştır. 1958 yılında İl Özel İdaresi tarafından satın alınmış hala bu İdare tarafından işletilmektedir. 133 hektarlık işletilebilir kömür sahasında 2 açık ocakta üretim yapılmaktadır. Görünür kömür rezervinin 4 milyon ton olduğu belirlenmiştir. Yıllık 150.000 ton elenmiş toz, yıkanmış toz, fındık, ceviz, 1 ve 2. ürün parça ve paçal parça kömür cinslerinde üretim ve satış yapılmaktadır.

Eski Çeltek yöresindeki kömürlerin kimyasal değerleri şöyledir; Su: %6.3, Kil: %9.75, Kükürt: %1.5, AID kcal/kg: 5500 ilçemizde ayrıca 3 tane özel kömür işletmesi bulunmaktadır. Bunların da yıllık ortalama 50.000 ton kömür üretimi bulunmaktadır.

Bu işletmelerin ilçenin, çevre bölgelerin ve sanayicilerin kömür ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli katkıları bulunmaktadır. İşletmelerde ortalama 500 işçi ve personel çalışmaktadır.