TİCARET VE SANAYİ ODASI TARİHÇESİ

İlçemiz 1952 yılında kurulduğundan 1974 yılına kadar ilçemizde faaliyette bulunan Büyük sanayici ve esnaflar Amasya Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlı olarak Ticaret odası faaliyetlerini sürdürdüler

1974 yılına gelindiğinde ilçemizin Amasya Ticaret ve Sanayi Ve Sanayi Odasında kayıtlı üye sayısı 200´ü geçmiş, Suluova´nin büyük bir ilçe oluşu ve zamanın ulaşım ve iletişim şartları ile Suluova´da Ticaret Ve Sanayi Odası kurulması zorunlu hale gelmiştir.

Aynı yıl ilçemizin önde gelen eşrafının üstün çaba ve gayretleriyle "Suluova Ticaret ve Sanayi Ve Sanayi Odası" adıyla 01.01.1974  tarihinde 5590 sayılı kanun hükümlerince Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Oda´mız Resmen kurulmuş ve  ilçemizde kurulan odamıza  14/03/1974 yılında kurulan Dursun Ali ÖZDER Suluova Ticaret Sicili Memurluğunca -1- sicil numarası ile tescil edilmiştir. Bu firma Suluova´nin Suluova Ticaret Ve Sanayi Odası´na kaydolan ilk üyesidir. faaliyetlerine devam etmektedir.

Odamızın kurucu Yönetim Kurulu

YÖNETİM KURULU BAŞKANI : ÖMER SARAÇOĞLU

BAŞKAN YARDIMCISI : Mustafa  GURBET

MUHASİP ÜYE            : Ahmet BALAT

ÜYE     :

ÜYE     :      ´ten oluşmuştur

Odamız ilk faaliyetlerine  Pazar Mahallesi Pazar yerinin karşısında  küçük bir büroda başlamıştır.

Odanın kurulması sırasında Amasya Ticaret Ve Sanayi Odası´nda kayıtlı üyelerimizin mevcut kayıt ve evraklarını  alabilmek için bu üyelerin 1974 yılına kadar Amasya Ticaret Ve Sanayi Odası´na olan aidat borçlarının ödenmesi icap etmiştir. Bu aidatları ödemek, odaya büro tutmak ve büro eşyası ile kırtasiye almak için Oda´nın ilk meclis

üyeleri olan Başkan Ömer SARAÇOĞLU ile üyeler Mustafa GURBET, Hüseyin AYAZOĞLU,Ahmet BALAT,Senet kırdırarak  Odanın kuruluş giderlerini karşılamışlardır.

25.01.1978  tarihinde Başkan  olarak seçilen Mustafa GURBET  görev bölümü yaparak

YÖNETİM KURULU BAŞKANI : Mustafa GURBET

BAŞKAN VEKİLİ                       : Ahmet BALAT

MUHASİP ÜYE                                      : Cuma BUĞA

ÜYE                                            :

şeklinde yeniden oluşmuştur.

Odamıza bu zamana kadar Bir Çok Genel sekreter ve Personelleri Odanın yeni kurulduğu günlerden başlayarak iş ahlâkı, çalışkanlığı ve disiplini ile Odanın hiçbir işini aksatmadan ve eksiksiz yerine getirmiş, Odamızın bu günlere gelmesinde önemli bir pay sahibi olmuştur.

Odamız, 1982 yılında Orta Mah Denizciler Cad Deniz İş Hanı  binasında mülkiyeti Yahya DENİZE ait bulunan 12 metrekarelik yerine taşınmış ve 1994 yılına kadar hizmetlerine burada devam etmiştir. 1994 yılında şu anda Mülkiyeti odamıza  ait 14-12 nolu daireler Yahya DENİZ’den alınarak 3 kata taşınmıştır.

2004 yılına gelindiğinde hizmet vermekte olduğumuz mevcut yerin kifayetsiz olduğu ve Odamızayakışmadığı düşünülerek 2004 yılı sonunda aynı binanın ön yüzünde bulunan mülkiyeti Akbank bankasına ait lojmanın odamızla sırt sırta olması münasebetiyle açık artırmayla alınmıştır.

Binada gerekli onarım ve tadilatlar yaptırıldıktan sonra 2006 yılı  Şubat   ayı başında       Odamız           buraya            taşınmıştır.

2015 yılına gelindiğinde ise, inşaat sektöründeki hareketlilikle birlikte odamıza ait binanın bulunduğu

arsanın küçük olması çağın koşullarına uygun olmaması nedeniyle ilçemiz Ata Mah Samsun Cad No 232 de buluna 1024 m2 arsaya yaklaşık 3 kat ve 1117 m2 kulanım alanlı moderin bir bina yapımına başlanmıştır..

Kuruluşunda 12 m²´lik bir işyerinde her türlü hizmet ekipmanından yoksun olarak faaliyete başlayan

Odamız bugün her biri 160 m²´lik 2 daireden ve 100 m²´lik Toplantı salonundan oluşan ve kendi mülkü olan, üyelerine yakışan bir hizmet binasında her türlü büro ekipmanı ile hizmet vermeye devam etmektedir. 1 Genel Sekreter, kadrosu ile kurulan Odamız 1989 yılına kadar tek personelle, 1989 yılından 2014 yılına kadar  2 personelle hizmet vermekte olan odamız 2015 yılının 13 Nisanında 1 personel daha alarak toplamta personel sayımızı 3 çıkardık.

Suluova Ticaret Ve Sanayi Odası 450 üyesi, 7 Meslek Komitesi 14 Meclis Üyesi, 3 donanımlı personeli ile 5174  sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İle Odalar ve Borsalar Kanunu kapsamında tanımlanan görevlerini  sürekli iyileştirme prensibiyle devam ettirmektedir.