Suluova  Ticaret ve Sanayi odası ı Başkanı Turgut Aksu ve Meclis Başkanı Kenan AYAZ , TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası´nda TOBB´a bağlı, Ticaret, Sanayi, Borsa Konsey Başkanları, Oda ve Borsa Başkanları, Sektör Meclisleri Başkanları ile Organize Sanayi Bölge temsilcileri ile, Türk ekonomisine ilişkin görüş ve önerilerini Başbakan Sayın  Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan´a iletti.

Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası´nda konuştu. Yükselen işsizliği düşürmek için çağrıda bulunan Cumhurbaşkanımız , bu çağrıyı ´milli seferberlik çağrısı´ olarak nitelendirdi.  ayrıca, istihdam konusunda valilere de kürsüden talimat verdi.

Cumhurbaşkanımız ´´Valilere talimatı veriyorum. İstihdam seferberliğine, şehirlerimizin tamamı etkin şekilde katılacaktır. Başbakanımıza sesleniyorum, belediyelerimizin de bu istihdam seferberliğine katkıda bulunmasının gereğini ifade ediyorum.´´ şeklinde konuştu.

TOBB Ekonomi Şurası’nı değerlendiren Odamız  Başkanı Turgut AKSU ve Meclis Başkanı Kenan AYAZ, iş dünyasının mevcut sorunlarının çözümünde bu buluşmaların çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek, “Özellikle bölgesel bazda sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi iletme fırsatı bulduğumuz TOBB Ekonomi Şurası iş dünyamıza motivasyon aşılamakla birlikte, 2017 yılına dair ekonomik beklentilerin ortak akıl prensibiyle şekillenmesine de olanak sunmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, iş dünyamızın önünü açacak çalışmaları bizzat yürüteceğini ifade eden devletimize ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize teşekkür ediyoruz” dedi