2017 yılı Kosgeb sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği başvurusu nasıl yapılır? Sıfır faizli işletme kredisi almak için neler yapılmalı? Faizsiz kredi imkanından kimler yararlanabilir. 2017 yılında verilecek olan Kosgeb faizsiz işletme kredisi başvuruları hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl 15 bin işletmeye verilen 50 bin lira faizsiz işletme kredisi almak için başvuru yapan 245 bin işletmenin de bu kredi imkanından yararlanması için planlanan sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği uygulaması 2017 yılı başvuruları başladı. Kosgeb 2017 sıfır faizli Kobi işletme kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin ne yaması gerektiği hakkında sorulan sorularınıza cevap vermek amacı ile sizlere bu haberi hazırladık. 50 bin liraya kadar verilen bu kredinin ilk yıl herhangi bir geri ödemesinin olmaması ve toplamda 3 yıl vadeli olmasından dolayı yüz binlerce işletme bu kredi imkanından yararlanabilmek için sıraya girmiş durumdadır. Kosgeb tarafından bugün yapılan bir açıklamaya göre faizsiz işletme kredisi 2017 yılında geçtiğimiz yıl başvuruda bulunan ve şartları tutan bütün işletmelere verileceği yönünde olmuştur. Bu kredi imkanından yararlanmak isteyenlerin neler yapması gerektiği ve yine bu krediye ilk defa başvuru yapacak olan işletmelerin izlemesi gereken yolların neler olduğu hakkında ayrıntılı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

2016 yılında ilk olarak verilen 50 bin lira faizsiz işletme kredisi başvurularının başladığı bugün binlerce işletme sahibi bu krediyi alabilmek için hangi şartları taşıması gerektiğini ve başvuruların nasıl yapıldığını merak etmektedir. Bu konuda sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz konular hakkında ayrıntılı bilgi vereceğimiz bu yazımızı okumadan bu krediye başvuru işlemlerinizi yapmayınız. Kosgeb 2017 sıfır faizli Kobi işletme kredisi imkanından yararlanmak isteyenleri iki gurup altında toplamamız mümkündür. Bunlardan birincisi geçtiğimiz yıl bu krediyi alabilmek için kosgeb veri tabanına kayıt işlemlerini yaptırarak başvuru işlemini tamamlamış işletmeler gelmektedir. Bu işletmeler 2017 yılında verilecek olan faizsiz 50 bin liralık kredi başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Sistem bu işletmelerin başvuru işlemlerini otomatik olarak tanımlayacağı için herhangi bir işleme gerek kalmamaktadır. İkinci grup ise bu krediye daha  önceden başvuru yapmamış olanları kapsamaktadır. 2017 yılında verilecek olan bu krediye işletmeler Kosgeb Veri Tabanına Kayıt yaptırmadan başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Bu gruptaki işletmeler başvuru işlemlerini nasıl yapacaklarını aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirler.

Faizsiz İşletme Kredisi Başvuru Tarihi

Geçtiğimiz yıl faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen işletmelerin Kosgeb veri tabanına kayıt yaptırma zorunluluğu bulunmaktaydı. 2017 yılında verilecek olan 50 bin lira faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen işletmelerden bu şart kaldırılmıştır. Başvurularını sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden yapacak olan işletmeler bu krediyi almaya hak kazanmaları halinde kosgeb veri tabanına kayıt yaptırmaları istenecektir. İlk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli ve maksimum 50 bin lira olarak verilecek olan  Kosgeb sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği başvurusunu 10 Şubat 2017 ile 20 Şubat 2017 tarihleri arasında yapmanız gerekecektir. Yapılacak olan başvuruların 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğine hak kazananlar SMS ve e-posta adreslerine bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Bu bilgiyi alan işletmeler Akbank, Deniz bank, QNB Finansbank, Garanti bankası, Halkbankası, İşbankası, Vakıfflar bankası, Yapı Kredi bankası ve Ziraat bankalarından istediklerine başvuru yaparak bu krediyi alacaklardır.

Başvuruların Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Faizsiz işletme kredi destek programı kapsamında verilecek olan kredinin kimlere verileceğini bildirmiştir. Fakat bu krediye olan büyük talep karşısında bazı işletmelere öncelik tanınacağından bahsetmemiz gerekmektedir. Kosgeb tarafından yapılan açıklamalarda bu gibi durumlarda hangi işletmelere öncelik verileceği belirlenmiş durumdadır. Bu değerlendirmenin içeriği hakkında bilgi vermek gerekirse;

• Tüm başvuru yapan işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecektir.
  • İşletmeler; çalışan sayısı  ve net satış hasılatı daha az olandan başlayarak sıralanacaktır.
  • 14/12/2015 tarihinde 8297 sayılı bakanlar kurulu kararı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan 30 bin lira faizsiz krediden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu krediden yararlanamayacaktır.
  • Kosgeb veri tabanına kayıtlı 2015 yılı Kobi beyannamesi onaylı ve kosgeb desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmeler destekte önceliğe sahiptir.

Yukarıda belirttiğimiz şartları taşıyan kosgeb veri tabanına kayıt olmak şartı olmadan bütün işletmelerimiz 2017 yılı Kosgeb sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği başvurusunda bulunabilmektedir. Başvurular 10 Şubat 2017 tarihinde başlamış olup 20 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecektir. Bu kredi için yapılacak başvuru tarihlerinde herhangi bir uzatma olmayacağı tahmin edildiği için bu kredi imkanından yararlanmak isteyen işletmelerimizin bir an önce işlemlerini yukarıda linkini vermiş olduğumuz adrese girerek yapmalarını tavsiye ederiz. Bu kredi almaya hak kazanıp kazanmadığınız 27 şubat 2017 tarihinde başvuru işlemleri esnasında vermiş olduğunuz telefon numarası ve e-posta adreslerinize bilgilendirme mesajı ile bizlere iletilecektir.