Mesajında, dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası ve Türk ulusunun yazdığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden Aksu, “Çanakkale Zaferi, milletimizin topyekûn birliğinin, bütünlüğünün simgesidir. Çanakkale Zaferi ile sadece bir milletin kaderi değil, aynı zamanda bir milletin geleceği belirlenmiştir”  Bu gün bile ülkemizin   Dahili ve Harici  Düşmanlarının hiç durmadığı Alçak  saldırılar karşısındaki ülkemize aynı Çanakkale de yaşana  o  ruhla sahip çıkmamızın gerektiğini görmekteyiz.  dedi.

Çanakkale’de unutulmaz bir zaferin yaşandığını belirten Aksu, “Türk ulusu birlik beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ile tüm olumsuzluklar ve olanaksızlıklar içerisinde büyük bir direniş göstermiş, donanım ve olanak bakımından kendisinden kat kat güçlü olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır. Vatanın dört bir köşesinden gelip, Büyük Önder Mustafa Kemal’in komutanlığında Çanakkale Destanı’nı yazanların bir tek ortak noktası vardır; Bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigârı bu mübarek toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kaybetmemek ve ilelebet vatan olarak sahiplenmektir. Çanakkale’de şehitlerimiz ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüz binlerce insan, savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır. İnsanlık artık; geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Bu büyük zaferin yıl dönümünde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, saygı ve sevgi ile anıyorum.