Odamız  dün akşam   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kampanyası çerçevesinde yürütülen çalışmalar ile firmalara sağlanacak olan teşvikler hakkında bilgi verilmesi amacıyla Reis Düğün Salonunda   Üyelerimize Yemekli olarak  toplantı düzenledik  toplantıya  İlçemiz Belediye Başkanı Fatih ÜÇOK,Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Yön Kur Bşk  Dursun DAĞDELEN, Merzifon Meclis Başkanı  Mustafa ATAK ,  Çalışma ve iş Kurumu Amasya il Müdürlüğü  Osman YILMAZ  ,Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü  Nurcan Yurt ŞENEL ,  KOSGEB Amasya il Müdürlüğü Bayram Ali KUKUŞ   Suluova Zıraat Odası Başkanı Adnan ÖKSÜZ , Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Turgut AKSU Meclis Başkanımız Kenan AYAZ,  Meclis Üyelerimiz ,İlçemiz Kurum ve kuruluşların  İdarecileri  ve Çok Sayıda Üyemiz Katıldılar İlçemiz Kaymakamı Sayın Dr  Vural KARAGÜL Toplantıya Rahatsızlıklarından ötürü katılamadılar.

Toplantıda söz alan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Turgut AKSU  Üyelerimiz ve davetlilere yaptığı konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın istihdam seferberliği programı kapsamında  odamızın desteği ile Suluova’mızda yapmış olduğumuz toplantıya hoş geldiniz.  Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inanan ve katkı sağlamak isteyen bizlerde bu programa katkı vermek için toplandık. Sizlere buraya gelerek programa desteklerinizi gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bizleri diğer ülkelerden ayıran özel hasletlerimiz ve inançlarımız vardır. Bizler ailelerimize kardeşlerimize ve dostlarımıza bağlı milletleriz. Bizlerin bir sıkıntı halinde diğer ülkelerde olmayan özellikleri devreye girer, birbirimize maddi ve manevi olarak hiç hesap etmeden destek oluruz. Söyleyen Aksu konuşmasına söyle devam etti İnancımıza göre ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin, bir anlayışın insanlarıyız. Hatta ve hatta ‘Yaratılanı severim yaratandan ötürü’ denen ve diğer ülkelerin hiçbir insanına nasip olmayan bir anlayışın insanlarıyız.

Biz evimizde, mahallemizde, ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde tek başımıza yaşamıyoruz. Sadece kendimizi düşünerek, kendimizin işinin iyi olması sıkıntılarımızı çözmüyor. Çevremizde yaşayan tüm insanlara elimizden geldiğince yardımcı olmak bizim vazifemizdir. Birazcık kendimizi bu sıkıntılı dönemlerde sıkarak istihdama destek vermeliyiz.

15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde hain ve alçakça yapılan darbe kalkışmasını milletimiz tarafından konan tavra ve dirence canı gönülden teşekkür ediyorum. 15 Temmuzu atlatan bu millet istihdam seferberliğini hayda hayda atlatır. Son günlerde ülkemize karşı Avrupalıların takınmış olduğu gayri ahlaki temel hak ve hürriyetlerini engelleyici tutumunu hep birlikte izliyoruz. Ülkemize reva görülen bu tutumu lanetliyor devletimize gerekli önlemleri alacağına inanıyor ve destekliyoruz. İşte bu ortamdan dolayı da birlik ve beraberlik daha fazla ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.

Bilinmedir ki;  Bölüştükçe Tok oluruz,  Bölündükçe Yok oluruz.

Ne kadar kendimizi düşünerek kazanç sağlasak da yaşayacağımız belirli bir ömür vardır. Biz gittikten sonra da arkamızdan hayırla yad edilecek işler yapmalıyız. Bu sıkıntılı dönemde cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine bizlerde destek olmak için kendimizi zorlayarak etrafımızdaki ihtiyaçlı insanlar da en az bir kişi imkanı olsa da alabildiği kadar işçi alarak bu projeye destek vermeliyiz. Bulunduğumuz dünya konjonktürde birbirimize destek olmamız gereken bir ortamda olduğumuzu bilmeliyiz ve buna göre davranmalıyız. Biz Suluovalılar olarak bu bilinçte olduğumuzu biliyor ve gerekeni yapacağımıza canı gönülden inanıyorum. Dedi