Ekonomik hayatta her yıl binlerce şirket kurulup, binlerce şirket de çeşitli nedenlerle iflas ederken, daha çok “aile disiplini” yönetim tarzıyla ön plana çıkan Suluova Kozlu Gıda A.Ş., bu özelliğini 3’ncü kuşağa devretme başarısı göstererek koruyor.

Un-Yem ve Yumurta sektörünün ülkemizdeki ilk 10 öncü kuruluşlarından olan ve Aile disipliniyle yönetilmesinin yanı sıra işlerine olan saygılarıyla da örnek bir aile şirketi olarak gösterilen Kozlu Gıda-Yem ve Yumurta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kozlu, en büyük zevklerinin mevcut 3 tesiste 500 kadar çalışana halen iş veriyor olmaları olarak söyledi. Havza deresinde buğday öğüterek başlayan bir zirve mücadelesi… Babası Davut Kozlu’nun 1945 yılında vatani görevini tamamlayıp dönmesiyle Kozlu Ailesinin “zahirecilik” hikayesinin başladığını anlatan ailenin en büyük oğlu Mustafa Kozlu; “Bizim itibarımızın kaynağı babamız rahmetli Davut Kozlu’dur, halen bize “Kozlu’nun oğlu” derler. Babamız bu işi yapıyordu, biz 3 erkek kardeş de ona yardım ederek bu işe onun devamı olarak başladık. Babam ilk yıllarında küçük miktarlarda Samsun- Havza deresindeki değirmenlerde buğday kırdırmacılığı yaparak ve bu unları fırınlara ve de piyasaya satarak zahirecilik işine başlamış. İlerleyen zamanlarda ise Naim Bayramoğlu isimli eniştesiyle ortaklık kurarak Amasya’nın giriş bölgesinde günlük 16 ton un üretimi yapan Zafer Un Fabrikası adında bir fabrika kurmuşlar.